Berlin och dess oändliga strävan efter fotboll identitet

Paris Saint-Germain. Real Madrid. AS Roma. Arsenal och Chelsea i London. Och hur Berlin? Hur kommer det sig att Tysklands huvudstad inte har en fotbollsmakter som sina europeiska motsvarigheter? En sådan fråga kan anses Jonathan Harding introduktion till hans artikel DW.com att du valt att översätta Euro Soccer…

Av alla lag i de senaste 70 åren att försöka övervinna alla finansiella och politiska hinder i Berlin åtminstone skada lag Hertha och EU. Även de dock inte nå det ljud du av klubbar från huvudstaden passar.

Orsakerna till en sådan gissel långt bortom historiska gränser, fallfärdiga arenor och krav modern fotboll.Sammantaget då ändå forma historien om cell utarmat imponerande inslag i fotbollsscenen.

Den turbulenta historia Berlin är bekant för alla i hela världen, men effekten av den tidigare uppdelningen av de östra och västra delarna märks även 25 år efter rivningen av en symbolisk väggen. När allt kommer omkring, Hertha fläkt läger och unionen som de fortsätter att prydligt dela den betongblock.

Denna situation skulle kunna kallas en historisk baksmälla, bland alia Berlin släpade också in i de lägre nivåerna i det ekonomiska området. Huvudkontor i Berlin i dag, ingen av de 30 mest lönsamma företag på börsen.Bank huvudstad i landet och hem till den tyska fotbollsligan (DFL) är Frankfurt, medan den mest framgångsrika fotbollsklubben ligger inbäddat i München.

En fattig, men sexig Berlin, tiden med tiden byggt sin egen väl specifik marknad, som stoltserar med kreativitet, kulturell mångfald och billiga bostäder.

Fotboll har aldrig varit huvud passionen berlinare. Detta är långsamt börjar förändras, men inte på bekostnad av andra verksamheter – från basket till hockey dig i Berlin har hittat totalt 72 Major League idrottslag

Och sedan finns det Berlin natur hybrid. Befolkningen återskapas och ändrade de olika strömmarna av historia.Vet beståndsdelen av kontinuitet och stabilitet.

Dortmund, Stuttgart, Frankfurt och Mönchengladbach, och andra fördelar från effekten av en liten stad och stor passion. Sina klubbar har i flera år använt en sensationell stöd, som överförs från generation till generation, vilket gör fotbollen att blomstra i hjärtat av det lokala samhället. Hertha skulle kunna ha en liknande situation dröm…

Hertha fastnat, Union gratis

Även inom sin egen stad Hertha hade svårt att integrera. Efter andra världskriget fram till 1990 i stort sett hålls fången Västberlin.

“Det är nästan 50 år av utveckling, som var Herta skillnad nekas andra klubbar.Under åren 1983-1997 dessutom Hertha var inte högre serie klubb, vilket gjorde det svårt hela processen att överföra traditionen att heja på från generation till generation, “ förklarar Uwe Bremer i den regionala dagliga Berliner Morgenpost.

Den nuvarande tränare för Herthas Pál Dárdai redan tjugonde i ordningen, vars arbete Bremer 20 år utför journalistiska hantverket utseende och vid första anblicken är det tydligt att hans lista vet inga gränser.

som en del av ett enat Tyskland att samla stöd inte lätt ens i öster .Union Men å andra sidan, kunde växa nästan kultstatus och glamour, som överstiger dess andra liga tillhörighet och ifrågasätter lojalitet fans stiger ovanför framgångsrika staden rivaler.

Club president Dirk Zingler hänger normalt över stadion, som de normalt skulle betala inträde, medan fans donerat pengar, tid och blod (bokstavligen) bara för att hålla klubben vid liv.

Trots alla dessa ansträngningar unionen förblir blygsam klubb som aldrig skulle få se jet set.Och även om det nyligen skulle utses coach Sascha Lewandowski (tidigare leds av elitserien Leverkusen) skulle kunna ändra något i framtiden kommer fans av hans slutliga framgång inte skylla.

Inte så fans av Hertha, ojämförligt mer ambitiös klubb. “Säg Hertha Berlin kunde inte bry sig mindre, skulle medvetet ljuga. I den andra ligan hennes gick i genomsnitt 40.000 fans, och nu är runt 50tisícové gränsen.I denna riktning helt enkelt bara beror på i vilken i Berlin är för närvarande i. “ betonar Bremer.

Utse skulle ändå ge många skäl till varför man skulle på denna punkt vilja börja hejar på Herta : sedan 2001, har klubben en av de fem bästa ungdomsakademier i landet (fem av sina produkter var också på förra årets MS) och ingen annan stad är född mer Premier League fotbollsspelare än Berlin

Inte undra därför. legendariske Franz Beckenbauer efter murens fall förutspådde att förkroppsligar Hertha “sovande jätte redo att väcka.”Men i detta tillstånd aldrig nått; snooze det är fortfarande lika högt ekon över den breda federation…

 image Home fd Hertha boss Dieter Hoeness. Källa: bz-berlin.de

Home Hertha ensam kan vara till stor del skylla för sin egen stagnation. Som grundare av Bundesliga på 70-talet befann sig i mitten av den ökända korruptionsskandal som skakade hela Tyskland. På 90-talet.år för förändringen kom en tuff och hänsynslös regim Dieter Hoeness.

Bara två år efter återkomsten till toppen konkurrens (1999) Hertha kvalificerat sig till Champions League och Hoeness plötsligt längtade efter det att Chelsea eller AC Milan regelbunden Berlin motståndare laget.

Han tillbringade en hel del pengar eftersom – som dåliga spelare och för avtal med TV-kanaler – men laget själv inte återspeglade hans ansträngningar och slutfördes upp tre gånger på fjärde plats. För de ouppfyllda förväntningarna nästan betalat klubbens egen existens.

Två nya nedfarter (2010 och 2012) Hertha hårt också.Eftersom pengarna från TV-rättigheter i Tyskland är uppdelade utifrån femårsplaner och mer konsekventa konkurrenter från mitten av bordet som Hannover, vilket blir fetare bonusar.

Hoenessův aren Michael Preetz Även åtgärda skador som reducerade priser biljetter och grävde Arrangerande klubb kistor, men det visar också knappast vara rätt inspirerande siffra.

Även trots frekvent spekulation egentligen inte styvson oberörbara klubbpresidenten Werner Gegenbauera, Preetzovy befogenheter verkar verkligen lecjakou överskrider gränsen.Men fråga någon av de sex huvudtränare, som var verksamma under den.

Trots att alla de senaste boom Transfer som Herta skulle undvika en stor båge. “Hur du vara konkurrenskraftig, medan Augsburg sälja spelare för 30 miljoner euro?” frågar retoriskt och väl påfallande Uwe Bremer.

Gärningsmannen är mer än bara management

Slutligen finns frågan vissa lokala identitet. Hertha är på många sätt klubben hemlösa. Som hennes ursprungliga arenan Poststadion och dess nuvarande arena, Olympia, traditionellt förknippas mer med Berlin än klubben själv.

Om bara hem VM 2006 gick annorlunda, jag förundras över en gång Bremer.Som en förberedelse för den ultimata turneringen var verkligen den federala regeringen är villig att investera 250 miljoner euro för att förbättra utseendet av staden, men inte direkt i en ny stadion – för att ingen längre skulle behöva betala klubben själv.

Fans av Hertha är således fortfarande övertygade om att deras främjande säsong efter säsong fuktad ohälsosamma distans pannor från spelplanen, som sträcker sig blå atletisk spår.

“Som ett fan Hertha måste vara särskilt brinner för. Från en hemmamatch jag minns en banderoll proklamera ‘första Hertha, sedan sex.’ som precis är beskriver “ Culi med Bremer.

den store tyske författaren Theodor Fontane sa en gång, att “Gud är alla berlinare.”Kort sagt, därför Hertha all besvikelse.

“Hertha misslyckades aldrig att hålla jämna steg med Berlin – vid den tidpunkt då de kan börja bygga på den främmande stad förvandlats till en metropol snarare beslutat att bara stanna konstig klubb” . inte umgås olika sportjournalisten och Berlin bosatta Kit Holden

Expert marknadsföring via Oliver Drost i en intervju med tyska tidningen Der Tagesspiegel uttrycker en liknande idé; Hertha Berlin har inte sagt så direkt och antog ett alternativ till Neutral unionen är mycket mer tilltalande.

Som Berlin och fotboll bara verkar Hertha för dynamiska faktorer.

Vi utvecklas ständigt metropol ofta visar sig vara en avgörande faktor i lanaření förstärkningar – som i fallet med de nuvarande stjärnor i Team Salomona Kaloua – liksom men förmodligen inte förvånande att mitt så bullriga stad fotboll nästan aldrig alla dess omgivningar přehlučí.

“Berlin fotboll behöver det sätt de behöver andra städer.En fotboll behövde aldrig Berlin så det behövs en annan subkultur “ summerar just problemet har citerats Kit Holden.

Några fakta om hemsida

Berlin att helt enkelt bygga en identitet som inte är från fotbollen är inte beroende av. Medan unionen, evig outsider från öst och hela populära klubb är fortfarande på något sätt fungerat, Hertha fortsätta famlande på jakt efter sitt eget ansikte…


Home text är en fri översättning av artikeln av Jonathan Harding, vars originalet kan hittas här.

PS Om du är ämnen i Berlin och dess fotboll tradition tog om rivalitet och vänskap mellan unionen och Hertha tidigare på dessa sidor utmärkt rapporterade kollega Petr Vaněček.